Positivt På Gång

Positivt På Gång – lite smått och gott 

Den ökande e-handeln genererar mycket förpackningar=avfall. Men det finns lösningar. Företaget RePack har skapat en förpackning som kan återanvändas. Påsen – som finns i tre storlekar kan återanvändas upp till 20 gånger och därefter gör RePack om den till en ryggsäck.

LINK arkitekter utvecklar tillsammans med Lidl ett helt nytt koncept för hållbara butiksbyggnader. Det ska resultera i Sveriges första Noll-CO2-byggnad, en butik i Visby på Gotland. 

Den 1 juli började förbudet för mikroplaster i kosmetiska produkter att gälla.  Produkter som inte uppfyller lagkraven, men köpts in i lager innan förbudet införs får fortsätta att säljas fram till den 1 januari 2019.

Coop, ICA och Lidl har beslutat att fasa ut engångsprodukter av plast som muggar, sugrör, tallrikar och bestick.

Och det händer positiva saker inom EU…..
EU-länderna har röstat ja till förbud mot mjukgörande ftalater i varor och Europaparlamentet vill att koldioxidutsläppen från personbilar och skåpbilar ska sänkas med 40 procent mellan åren 2021 och 2030. Den 9 oktober ska EU-ländernas miljöministrar ta ställning till förslaget och därefter väntar slutförhandlingar mellan rådet, parlamentet och kommissionen.